Onze Monkey Minders maken graag websites in WordPress… en we zijn niet de enige! In 2022 zijn  wereldwijd ruim 40% van alle websites in WordPress gebouwd. Dit zijn ruim 455 miljoen (!) websites, waarbij het percentage van alle websites die een Content Management Systeem (CMS) gebruiken zelfs bijna 65% is. WordPress is dan ook het meest gebruikte CMS ter wereld! En dat brengt heel veel voordelen met zich mee, wij leggen je dan ook graag uit waarom Monkey Mind Studios ervoor kiest om met WordPress te werken.

Wat is WordPress?

Misschien is het handig om even uit te leggen wat WordPress nou eigenlijk is? Momenteel is WordPress het meest populaire CMS (Content Management Systeem) ter wereld. Een CMS is een systeem waarmee je de inhoud van je website kunt beheren (managen), zoals teksten, foto’s, video’s, etc. Naast WordPress zijn er nog heel veel andere systemen, maar aangezien WordPress het meest gebruikt wordt biedt dat heel veel voordelen. Wij vertellen je graag 7 redenen die voor ons van belang zijn.

#1: WordPress is ontzettend gebruiksvriendelijk

Wanneer je kiest voor een systeem om je website mee te beheren dan is gebruiksgemak heel belangrijk. Na een korte uitleg kun je zelf aan de slag met je website, en aangezien het zoveel gebruikt wordt vind je op internet ook ontzettend veel informatie over hoe je bepaalde zaken zou kunnen aanpakken. Nou horen we je denken… maar dan kan ik toch ook mijn eigen website maken? Dat zou kunnen, maar vaak blijft het dan wel bij een “simpele” basissite, en jij wilt toch ook het verschil maken? Wij bouwen een mooie website voor jou rondom WordPress en daarna kun je zelf kleine wijzigingen aanbrengen, denk hierbij aan een foto wijzigen, een tekst aanpassen, je openingstijden veranderen, etc.

#2: WordPress is heel veilig

Doordat WordPress zo veel gebruikt wordt is het systeem ook altijd in ontwikkeling. Je wilt dat je website veilig is zodat er niet ineens allemaal ongewenste informatie op komt te staan… of misschien nog wel erger! WordPress staat erom bekend dat het veilig is en het hackers in ieder geval zo moeilijk mogelijk maakt. Dit betekent overigens niet dat je na het online zetten van je website niets meer hoeft te doen. Ook al is WordPress zo veilig, je hosting is van groot belang. Zorg voor een betrouwbare hostingpartij, wist je dat de nummer 1 reden van gehackte WordPress websites een slechte hostingprovider is? Daarnaast is het heel belangrijk om je CMS goed te blijven onderhouden, zorg dat deze wordt bijgewerkt en dat je de laatste versie van je plug-ins blijft installeren. Daarmee houd je vervelende hackers in ieder geval op afstand.

#3: WordPress is meester in SEO

Een website laten maken is leuk, maar je wilt natuurlijk ook dat deze goed gevonden wordt. Websites gemaakt met WordPress staan erom bekend dat ze goed gevonden worden door Google, mits alles natuurlijk wel goed is ingesteld. Een WordPress website is vanuit “the box” al zo ingesteld dat titels, pagina’s en berichten direct door Google (en andere zoekmachines) worden opgepikt. Maar het verschil maak je zodra je bijvoorbeeld de Yoast SEO plugin installeert, hiermee word je geïnformeerd over het vergroten van je vindbaarheid.

#4: Veel plug-ins voor diverse doeleinden

Een goed voorbeeld van een gratis plug-in voor WordPress is Yoast SEO. WordPress is een open source platform, dit betekent dat ontwikkelaars van over de hele wereld aanvullingen en extra functies kunnen bouwen voor het CMS. Een groot deel van al deze aanvullingen kun jij weer gratis downloaden en gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan een module voor referenties, reserveringen, agenda, portfolio, etc. Doordat het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden hoeft te worden kun je enorm veel tijd besparen. En tijd besparen betekent vaak ook geld besparen.

#5: WordPress leent zich ook voor maatwerk

Wanneer je met WordPress begint kun je een keuze maken uit een groot assortiment aan gratis thema’s (voorkanten). Wanneer je zo’n thema activeert heb je binnen korte tijd een basiswebsite. Maar deze basiswebsite is er vaak een van 13 in een dozijn. Onze Monkey Minders halen hun plezier en voldoening uit het maken van een thema op maat, eentje die de sfeer en uitstraling biedt die de klant in gedachten heeft. Ook kunnen wij je website koppelen aan diverse andere systemen, dit doen we met behulp van API’s.

#6: WordPress staat nooit stil

Doordat WordPress een open-source systeem is werken er duizenden “vrijwilligers” aan de ontwikkeling en verbetering van WordPress. Zij zorgen er niet alleen voor dat het systeem beter wordt, maar zijn ook bezig met de veiligheid van het CMS. Doordat alle kennis van ontwikkelaars over de hele wereld wordt gecombineerd blijft het CMS van WordPress altijd in beweging. Het gaat mee met de wensen en eisen van de toekomst.

#7: WordPress is geschikt voor mobiel (responsive)

Uit onderzoek van Adobe blijkt dat inmiddels ruim 35% van al het internetverkeer in Nederland via een mobiele telefoon of tablet gaat. Wanneer websites helemaal geoptimaliseerd zijn voor mobiel blijkt dit percentage zelfs bijna 50% te zijn. Vroeger was het voldoende om je website op een computer of laptop er goed uit te laten zien, die tijd is inmiddels echt voorbij. Een moderne website moet op ieder formaat goed getoond worden, daar houden onze Monkeys van! En WordPress helpt daar enorm bij, er zijn namelijk legio van mogelijkheden om op ieder apparaat een andere variant te tonen, waardoor de bezoeker een zo mooi mogelijk resultaat krijgt.

Daarom zijn onze Monkeys gek op WordPress!

Zoals je zelf hebt kunnen lezen, WordPress biedt enorm veel voordelen. Wij vinden vooral de constante verbetering en ontwikkeling van het systeem van groot belang, de veiligheid (indien goed onderhouden) en de gebruiksvriendelijkheid maken echt het verschil. Wil jij ook een WordPress website die er niet uitziet als 13 in een dozijn? Dan staan onze Monkey Minders voor je klaar! No Monkey Business 😉