Een website is een verlengstuk van je bedrijf, je zou deze misschien zelfs wel kunnen zien als een extra sales- of servicemedewerker. De site helpt op een gemakkelijke manier informatie te verschaffen, service te verlenen en nieuwe klanten binnen te halen. Maar net als je medewerkers kan de website kuren vertonen waardoor er niet het optimale resultaat behaald wordt. Je personeel blijf je regelmatig verzorgen, bijscholen (updaten) en belonen… dat vindt dit extra personeelslid ook belangrijk! Wij leggen je graag uit waarom een onderhoudscontract een goede investering is, wat een veelvoud zal opleveren.

Plug-ins moeten regelmatig worden geüpdatet

De websites die onze Monkey Minders maken zijn gebouwd met WordPress. Dit CMS maakt gebruik van plug-ins, deze plug-ins zijn blokjes programmeercode die extra functionaliteiten toevoegen aan jouw website. Je kunt dit zien als een LEGO-blokjes die op de basis van jouw website worden geklikt. Er is een enorm aanbod aan bestaande plug-ins, variërend van gratis tot betaalde versies. Daarnaast bouwen wij ook plug-ins op maat, zodat we aan jouw wensen kunnen voldoen.

Deze plug-in wordt gebouwd bovenop de versie van WordPress waar op dat moment op wordt gedraaid. Wanneer deze versie een update krijgt, dienen ook de plug-ins te worden aangepast. Dit wordt vaak vergeten waardoor er een soort “lekken”, “achterdeurtjes” of “bugs” ontstaan. Die bugs zijn vervelend omdat de functionaliteit dan niet helemaal meer werkt, MAAR die lekken en achterdeurtjes zijn pas echt ongewenst! Een hacker zou bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van zo’n lek om spam te versturen, vreemde pagina’s en teksten op je website te plaatsen of misschien zelfs wel je hele website te verwijderen.

Het dashboard van WordPress

Op het WordPress dashboard wordt vaak aangegeven welke zaken er een update nodig hebben. Dit zou je voor een deel automatisch kunnen laten verlopen, het gevaar is echter dat je dan niet doorhebt wat er precies wordt veranderd op je website. Soms kan een update een conflict veroorzaken met andere code op je website, waardoor een onderdeel niet meer goed werkt. Daarom is het van belang om handmatig te updaten, dan hou je goed overzicht van wat er precies gebeurt.

Onze Monkey Minders zorgen bij een onderhoudscontract voor jouw website. Maandelijks controleren zij alle updates die gedraaid moeten worden en bekijken ook of dit invloed heeft op andere stukken codes.

Een update heeft mijn website stuk gemaakt, en nu?

Het kan gebeuren dat er iets kapot gaat door het updaten van de plug-ins, wanneer wij voor jou de updates draaien lossen we dit zo snel mogelijk voor je op. De tijd die we daarmee bezig zijn valt onder jouw onderhoudscontract, dus je komt niet voor onverwachtse verrassingen te staan. Mochten we het niet op kunnen lossen dan zullen we zorgen dat er alsnog een werkende plug-in wordt geïnstalleerd zodat je website goed blijft werken. Zodra er dan weer nieuwe updates beschikbaar zijn proberen we het opnieuw. Binnen jouw onderhoudscontract zit ook een backup van je website inbegrepen, we kunnen dus altijd teruggrijpen naar een vorige versie.

Monitoring van de veiligheid van je website

Onze Monkeys houden jouw website nauwlettend in de gaten, wanneer er iets vreemds gebeurt grijpen ze direct in. Onze Monkeys houden niet van Monkey Business! Proberen ongewenste partijen in te loggen, worden er ineens vreemde mails verstuurd, gebeuren er andere gekke dingen? Onze Monkeys duiken er bovenop om jouw extra medewerker (website) te beschermen!

Spookfacturen zijn orde van de dag

Een veel gebruikte truc is facturen te versturen voor diensten die je misschien af gaat nemen. HSI Domein & Hosting Service NL is hier een goed voorbeeld van. Bij deze mail zit een spookfactuur met het verzoek om te betalen voor een domein en DNS kosten. Onderaan de factuur staat in kleine letters dat dit een “aanbod” betreft, waarbij betaling wordt gezien als een bevestiging van de opdracht. Lees dus vooral ook de kleine letters van de facturen die je ontvangt.

Wat zit er in het onderhoudscontract bij Monkey Mind Studios?

Een onderhoudscontract sluit je af voor een periode van een jaar, waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de omvang van je website en de wensen die jij hebt m.b.t. beheren van jouw website. In het onderhoudscontract zit in ieder geval het volgende:

  • Constante monitoring van jouw website op het gebied van veiligheid;
  • Maandelijkse update van de plug-ins;
  • Regelmatige backup van je website;
  • Maandelijkse content aanpassingen, meestal c.a. 1 uur per maand. Hieronder vallen aanpassingen op het gebied van teksten, afbeeldingen, etc. Doordat je maandelijks je website aanpast, vindt Google je site ook interessant. Dit zorgt voor een betere vindbaarheid. Let wel op, niet gebruikte uren gaan niet mee naar de volgende maand. Je kunt dit vergelijken met je mobiele telefonieabonnement, wat je niet hebt gebruikt vervalt aan het begin van de volgende maand.
  • Nieuwe functionaliteiten vallen niet onder het onderhoudscontract, hier wordt altijd een voorstel voor gemaakt.

Wanneer je je website laat ontwikkelen door Monkey Mind Studios dan krijg je van ons ook altijd een offerte voor het onderhoud van je website. Een onderhoudscontract is al beschikbaar vanaf € 112,50 per maand. Heb je een website laten ontwikkelen door een andere partij? Dan kunnen wij natuurlijk ook het onderhoud van je website verzorgen, dus neem in dat geval vooral contact op met onze Monkeys.