samen doorlopen we een mooi proces

Wanneer jij onze Monkeyminds loslaat op jouw website dan volgen we deze werkwijze.

Zoals je wellicht weet houden wij niet van onduidelijkheid… daar wordt onze Monkeymind onrustig van. Dus ook op dit gebied willen we je graag laten weten wat je kunt verwachten. Dit is voor jou fijn, maar voor ons ook. Op die manier gaan we samen voor het beste resultaat waarbij de volgende fasen doorlopen.

 

Voorbereiding

In deze fase bereiden we onze samenwerking voor. Een goed begin is het halve werk, dus laten we er de tijd voor nemen! Dit proces bestaat uit 7 stappen, deze worden verderop uitgelegd.

Tweede ontwikkelfase

De tweede ontwikkelfase gaat om "het echie", we gaan je feedback doorvoeren en doen een pre-oplevering. Je website is nu klaar om getest te worden. Deze ontwikkelfase bestaat uit 2 stappen, deze worden verderop uitgelegd.

Start van het project

Na de voorbereidingsfase gaan we echt aan de slag. Door de eerste fase hoef je niet bang te zijn dat er ineens "apen uit de mouw komen". Deze opstartfase bestaat uit 7 stappen, deze worden verderop uitgelegd.

Opleveringsfase

In de opleveringsfase gaan we je website testen en optimaliseren. Daarna wordt hij gelanceerd en mag de buitenwereld kennismaken met jouw producten en diensten. Deze opleveringsfase bestaat uit 5 stappen, deze worden verderop uitgelegd.

Eerste ontwikkelfase

Het project is opgestart en de Monkeys gaan doen waar ze goed in zijn, mooie dingen maken! Aan het eind van deze ontwikkelfase is je website voor een groot deel gereed. Deze fase bestaat uit 2 stappen, deze worden verderop uitgelegd.

Onze missie

Wij temmen voor jou de Monkey Mind!

The Monkey Mind komt uit het boeddhisme en staat voor ons onderbewustzijn. De aap in ons hoofd heeft altijd overal een mening over. Door deze onzichtbare aap te temmen krijgt de bezoeker van jouw website rust. Wij weten (door te meten) waar de bezoeker door geprikkeld wordt en manen de Monkey Mind tot rust.

een goed begin is het halve werk

Voorbereidingsfase

1 Gegevens vastleggen
Om te beginnen leggen we jouw basisgegevens vast in ons systeem. Hierbij kun je denken aan de volgende zaken:
– NAW gegevens;
– Contactgegevens (telefoonnummers, mailadressen, etc.)

2 Welkom heten
Je wordt via de mail welkom geheten, in deze mail vind je veelvoorkomende vragen die tijdens een traject naar voren komen. De volgende informatie kun je verwachten in deze welkomstmail:
– Korte kennismaking met Monkey Mind Studios;
– Links naar enkele artikelen (waaronder deze onboarding);
– Recente projecten waar onze Monkey Minders aan gewerkt hebben;
– Bevestiging van onze eerste afspraak);
– Link naar een vragenlijst, op basis van jouw antwoorden kunnen wij de eerste afspraak voorbereiden.
 

3 Eerste afspraak
Tijdens deze eerste afspraak maken we nader kennis met elkaar en bekijken we je wensen en eisen. Dit gesprek duurt meestal c.a. 1,5 uur, dit is een beetje afhankelijk van de omvang van jouw project.

Tijdens dit gesprek bespreken we jouw vragenlijst en kunnen we zien hoe Monkey Mind Studios het project zou kunnen oppakken. Het is de bedoeling dat we elkaar goed leren kennen, dus zullen er van beide kanten zoveel mogelijk vragen worden gesteld (en beantwoord).

Gedurende dit gesprek worden o.a. de volgende zaken besproken:
– Wat is je doelgroep, hoe is de markt en welke concurrenten zijn er?
– Wat zijn jullie doelstellingen?
– Welke functionaliteiten willen jullie in de website?
– Technische vragen (hosting, mailadressen, teksten, foto’s, video’s, etc.)
– Een ruwe tijdlijn met diverse mijlpalen (onderzoek, concept, oplevering, etc.)
– Aantal revisierondes (meestal 1), eventuele extra ondersteuning na oplevering;
– Vervolgtrajectvragen, denk hierbij aan marketing, SEO, onderhoud, teksten schrijven, banners en advertenties, etc.

4 Briefing en Roadmap
Je krijgt van ons een briefing opgestuurd waar in in 1 of 2 pagina’s uitleggen wat we gaan doen. Dit wordt vastgesteld op basis van de informatie die is verzameld tijdens onze eerste afspraak. Dit document wordt gebruikt als leidraad gedurende het traject.

5 Offerte, contract en geheimhoudingsverklaring
Je ontvangt de documenten ter ondertekening, hiermee wordt de opdracht officieel.

6 Eerste factuur
Zodra beide partijen de documenten hebben ondertekend ontvang je de factuur voor de aanbetaling. Deze bedraagt 50% van de totale prijs. Zodra de factuur voldaan is gaan onze Monkey Minders aan de slag.

7 Opsturen van diverse bronnen, accounts, etc.
Om zo efficiënt mogelijk aan de slag te gaan willen wij graag zo veel mogelijk van te voren ontvangen. Op basis van de inventarisatie doen we het verzoek voor o.a. de volgende gegevens:
– Huisstijl (fonts, kleurcodes, etc.);
– Logo’s in .eps of .ai formaat;
– Content (teksten, afbeeldingen, video’s, etc.) die al beschikbaar is;
– Toegang als beheerder tot de diverse Social Media-accounts;
– Toegang tot Google Analytics en de Google Search Console-gegevens;
– Toegang tot eventuele externe software die benodigd is.

laten we mooie dingen bedenken!

Start van het project

8 E-mail m.b.t. de start van het project
We sturen je een mail dat de ontwikkeling officieel van start is gegaan. In deze mail vind je ook weer de nodige links naar diverse documenten. 


9 Interne briefing en verdeling van de taken

Ons team van Monkey Minders wordt geïnformeerd op basis van de antwoorden op de vragenlijst en de overige documenten. Verder bekijken we wie welke taken uit gaat voeren, hierbij werken we nauw samen met jou (de opdrachtgever).


10 Bekijken van de concurrentie
Wij willen graag weten hoe jouw markt eruit ziet, daarom nemen we een kijkje bij jouw concurrenten. We kijken welke strategie zij gebruiken, beoordelen hun marketing en proberen hun USP’s te vergelijken met die van jou.


11 Vaststellen van jouw doelgroep

We willen jouw website zo aantrekkelijk mogelijk maken voor jouw doelgroep. Om dit te kunnen realiseren is het belangrijk dat we jouw doelgroep in kaart brengen. Deze gegevens zijn later ook belangrijk voor een eventuele marketingcampagne. 


12 Voorbeelden 

Op basis van de bovenstaande fasen laten we je een aantal voorbeelden zien die wat ons betreft interessant zijn. Samen bekijken we of dit ook daadwerkelijk bij jou aansluit.


13 Eerste opzet, structuur en layout 

We maken een eerste raamwerk zodat je een idee krijgt wat wij in gedachten hebben. De content (foto’s en teksten) die hiervoor gebruikt worden zijn allemaal dummy-materiaal. Maar zo krijg je wel een idee van het resultaat.


14 Goedkeuring eerste raamwerk

Zodra dit eerste raamwerk wordt goedgekeurd gaan we naar de Eerste ontwikkelfase. Nu wordt het echt leuk!!

samen maken we mooie dingen!

Eerste ontwikkelfase

15 Eerste ontwerp- en ontwikkelronde
We gaan nu echt beginnen met bouwen! Tijdens dit proces hebben we regelmatig contact over nieuwe inzichten, content en andere zaken. De website wordt nu in grote lijnen al helemaal gebouwd. 


16 Vervolggesprek en feedback

Zodra de website in basis zo goed als klaar is nemen we telefonisch contact met je op. Je krijgt van ons een duidelijk overzicht van zaken die wij nog van je willen ontvangen (foto’s voor bepaalde pagina’s, teksten, etc.). Je loopt zelf de hele website door en geeft aan of je bepaalde zaken anders zou willen.

no monkey business... of juist wel 🙂

Tweede ontwikkelfase

17 Tweede  ontwikkelronde
We gaan je feedback en wensen verwerken en komen zo tot een mooi eindproduct. De eventueel aangeleverde foto’s en teksten worden geplaatst en de puntjes worden op de spreekwoordelijke i gezet. 


18 Tweede vervolggesprek en feedback

Om er zeker van te zijn dat alles nu naar wens is doen we een tweede telefonische evaluatie. Natuurlijk heb je weer de ruimte om nog wat wensen en aanpassingen door te geven. Na deze ronde gaan we door naar de opleveringsfase.

the monkeys go wild!

Opleveringsfase

19 Integratie socials, Analytics, etc.
Nu de website helemaal gereed is gaan we de afgesproken externe platformen koppelen. 


20 Tijd om te testen

We laten de Monkey Mind testers helemaal losgaan op de website. Zij controleren o.a. de volgende zaken:
– Responsiviteit van de website (mobiel vriendelijk);
– Lettertypes, kleuren, etc.
– Knoppen en links naar pagina’s;
– E-mailformulieren;
– Etc.

21 Goedkeuring, facturatie en oplevering
De website is nu echt helemaal klaar en gereed voor oplevering. We sturen je de tweede factuur voor het restant van het offertebedrag. Zodra deze factuur voldaan is gaan we “live” en kan iedereen je website bekijken.


22 Evaluatie van het gehele proces

Wij houden van duidelijkheid, dus willen we graag ieder traject evalueren. We zullen je dan ook een vragenlijst sturen met vragen over het gehele proces. Hier willen we echt van leren, dus eerlijke feedback wordt gewaardeerd door onze Monkey Minds.


23 Start van het vervolgtraject (onderhoud, marketing, etc.)

Je bent live met je website, laat de bezoekers maar komen! Zoals je inmiddels weet is de periode na je oplevering minstens net zo belangrijk. Nu ga je zorgen dat je website optimaal blijft presteren, je marketing gaat lopen, etc. Hier helpen we je natuurlijk graag bij!