Het kan erg frustrerend zijn om te ontdekken dat een pagina niet meer beschikbaar is voor bezoekers, maar gelukkig zijn er een aantal manieren om dit probleem op te lossen.

In dit artikel zullen onze Monkeys je stap voor stap door het proces leiden om een 404-foutmelding op te lossen en jouw website weer optimaal te laten presteren. We zullen bespreken wat een 404-foutmelding is, wat de oorzaken zijn en hoe je deze foutmelding kunt oplossen met behulp van WordPress en enkele handige tools.

Wat is een 404-foutmelding?

Een 404-foutmelding wordt getoond wanneer een bezoeker een pagina op een website probeert te openen die niet (meer) bestaat. Dit kan gebeuren wanneer een pagina is verwijderd, verplaatst of hernoemd zonder de juiste doorverwijzingen te maken. Een 404-foutmelding kan ook worden veroorzaakt door typefouten in de URL of door verouderde links op andere websites die naar jouw website verwijzen.

Oorzaken van een 404-foutmelding

Er zijn verschillende oorzaken van een 404-foutmelding, waaronder:

  • Verwijderde pagina’s;
  • Verplaatste pagina’s zonder de juiste doorverwijzingen;
  • Verouderde links op andere websites die naar uw website verwijzen;
  • Typefouten in de URL;
  • Problemen met de server of de website-hosting;
  • Het oplossen van een 404-foutmelding in WordPress.

Gelukkig biedt WordPress een aantal handige tools om een 404-foutmelding snel en eenvoudig op te lossen. Hieronder volgen enkele stappen die je kunt volgen om een 404-foutmelding op te lossen:

Controleer de URL

De eerste stap bij het oplossen van een 404-foutmelding is het controleren van de URL. Zorg ervoor dat de URL correct is gespeld en dat er geen typefouten zijn.

Zoek naar de pagina

Als de URL correct is, kun je proberen de pagina te vinden door te zoeken op de titel of een deel van de inhoud. Als je de pagina kunt vinden, kun je deze opnieuw publiceren of de URL bijwerken.

Gebruik een plugin

Er zijn verschillende WordPress-plugins die je kunnen helpen bij het oplossen van 404-foutmeldingen, zoals de “Broken Link Checker” en “Redirection”. Deze plugins kunnen automatisch verwijderde of verplaatste pagina’s opsporen en de URL’s automatisch bijwerken.

Maak een aangepaste 404-pagina

Als je geen manier kunt vinden om de pagina te herstellen dan kun je overwegen om een aangepaste 404-pagina te maken. Dit is een pagina die wordt weergegeven wanneer een bezoeker een niet-bestaande pagina op je website probeert te openen. Een aangepaste 404-pagina kan helpen om de bezoeker op je website te houden en hen te leiden naar andere relevante pagina’s.

Het oplossen van een 404-foutmelding kan soms wat tijd en moeite kosten, maar het is belangrijk om te doen om de gebruikerservaring van jouw website te verbeteren en om de zoekmachineoptimalisatie te verbeteren. Door het oplossen van 404-foutmeldingen en het aanmaken van aangepaste 404-pagina’s, kun je ervoor zorgen dat jouw website gemakkelijker te navigeren is en dat bezoekers langer op jouw website blijven. Dit kan helpen om de positie van je website in de zoekresultaten te verbeteren en om meer verkeer naar de website te trekken.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het oplossen van 404-foutmeldingen in WordPress en dat je nu in staat bent om jouw website te optimaliseren en te verbeteren. Als je nog vragen hebt of hulp kunt gebruiken bij het oplossen van 404-foutmeldingen, neem dan gerust contact met onze Monkeys op. We helpen je graag verder.

Monkey Mind Studios - Infographics - Waarom 404 fouten voorkomen?