Veel mensen denken dat een “Over ons” pagina bijna niet gelezen wordt, maar het tegendeel is het geval! Dit is misschien wel één van de meest gelezen pagina’s op jouw website! Het doel is dan ook om een pagina te bedenken waarop je beschrijft wie je bent, wat je doet en waarom je dat doet! Zorg ervoor dat deze pagina aantrekkelijk is voor je bezoeker en vooral ook gemakkelijk is om te lezen.

Wat is er zo belangrijk aan een “Over ons” pagina?

Omdat deze “Over ons” pagina zo van belang is leek het ons handig om jullie wat meer uitleg te geven over de redenen hiervan. Op deze pagina laat je zien met wat voor bedrijf jouw bezoeker te maken krijgt, doe dit dan ook vooral in beeld en verhaal.

Waarom zou deze pagina bijdragen aan een succesvolle website?

 • Een goede “Over ons” pagina wekt vertrouwen!
  Wanneer de bezoeker jouw bedrijf nog niet kent dan is deze vaak een beetje terughoudend om met jou in zee te gaan. De meeste mensen willen op de een of andere manier overtuigd worden dat ze bij jou aan het goede adres zijn. Met een duidelijke en uitnodigende “Over ons” pagina neemt het vertrouwen toe!
 • Laat duidelijk zien dat je kennis van zaken hebt!
  De “Over ons” pagina is een mooie plek om jouw kennis en ervaring te tonen. Hoe beter jij in jouw vakgebied bent, hoe groter de kans dat je mee mag doen voor de opdracht. Zie het als de C.V. van jouw bedrijf, maar hou het wel overzichtelijk!
 • Je geeft een inkijkje in het bedrijf en jullie specialiteiten!
  Na het lezen van de “Over ons” pagina is het de bedoeling dat je bezoeker weet wat het bedrijf doet. En misschien nog wel belangrijker, waar het bedrijf in gespecialiseerd is. Zo vergroot je de kans dat de bezoeker contact opneemt;
 • Vergroot je vindbaarheid in Google met een duidelijke “Over ons” pagina!
  Met een goede “Over ons” pagina weet Google in welke categorie zij jouw website kan indelen. Zo wordt de website vertoond in de doelgroep die voor jou van belang is, mensen die geïnteresseerd zijn in jouw producten en diensten. Je zou kunnen stellen dat een goede “Over ons” pagina dus leidt tot meer bezoekers.

5 tips voor een succesvolle “Over ons” pagina

Nu je weet waarom het zo belangrijk is om een goede “Over ons” pagina te hebben, geven je graag wat tips om zo’n pagina te schrijven.

Tip 1: Begin met de belangrijkste informatie

Het is belangrijk om de meeste relevante informatie bovenaan te zetten, je wilt namelijk je bezoeker prikkelen om verder te lezen. Vaak beginnen deze pagina’s met de geschiedenis van het bedrijf, dit is in eerste instantie niet belangrijk! Mocht je bezoeker geïnteresseerd raken, dan zal deze dit gedeelte pas willen lezen. Begin dan ook met een goede samenvatting van het bedrijf en omschrijf wat jullie kracht is! Probeer in deze tekst antwoord te geven op de volgende vragen:

 • Wie is het bedrijf?
 • Wat doet het bedrijf nou eigenlijk? Daarmee maak je duidelijk welke producten en diensten er geleverd worden;
 • Hoe helpt het bedrijf bij het vervullen van de behoefte van de bezoeker?
 • Waarom is het bedrijf de beste keuze voor de bezoeker?

Door de bovenstaande vragen op een goede manier te beantwoorden heeft de bezoeker direct een duidelijk beeld. Op deze manier kan er snel besloten worden of de website (en daarmee het bedrijf) interessant genoeg is om tot eventuele aankoop over te gaan.

Tip 2: Zorg dat de pagina goed leesbaar is

Hou rekening met de leesbaarheid. Het is belangrijk om je informatie in korte en overzichtelijke alinea’s te tonen. Probeer hierbij niet te veel verschillende onderwerpen in de alinea’s aan te bieden. Door het zo overzichtelijk en duidelijk mogelijk te maken zal jouw bezoeker eerder geneigd zijn om door te blijven lezen, hierdoor krijg jij steeds meer de kans om je boodschap over te brengen.

Tip 3: Gebruik foto’s

Wanneer je een “Over ons” pagina schrijft wil je graag je bezoeker prikkelen. Gebruik hiervoor mooie afbeeldingen die de tekst goed aan kunnen vullen. Een visueel aantrekkelijke “Over ons” pagina straalt meer vertrouwen uit.

Tip 4: Blijf altijd dichtbij jezelf

Bij deze pagina is het heel belangrijk dat het taalgebruik, de woordkeuze en de zinsopbouw dichtbij jouw identiteit staat. Wanneer het bedrijf informeel is, dan past een formele manier van communicatie niet bij jouw organisatie. Een verkeerde manier van communiceren kan ervoor zorgen dat jouw bezoekers zich niet helemaal bij jou vinden passen, dat zou jammer zijn!

Tip 5: Zorg dat “Over ons” duidelijk zichtbaar is

Het gebeurt regelmatig dat deze belangrijke pagina niet eenvoudig te vinden is op de website, of misschien zelfs helemaal niet bestaat. Dat is echt een gemiste kans! Wanneer jij een goede “Over ons” pagina hebt geschreven wil je ervoor zorgen dat iedereen… maar dan ook echt iedereen deze pagina gaat lezen! Zet hem dus duidelijk in je menu en voorkom dat mensen te veel moeten zoeken en daardoor afhaken.

Met dit artikel hebben onze Monkey Minders geprobeerd om jou duidelijk te maken waarom de “Over ons” pagina zo belangrijk is én hoe jij er zelf eentje kunt samenstellen. Mocht je hier nog hulp bij nodig hebben, of misschien hulp zoeken bij het maken van echt mooie foto’s dan helpen onze Monkeys je graag!